[slider][slide link=”http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/GAL-Tara-Oltului-parteneriat1.jpg”]http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/parteneriat1.jpg [/slide][slide link=”http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/GAL-Tara-Oltului-parteneriat2.jpg”]http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/parteneriat2.jpg [/slide][slide link=”http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/GAL-Tara-Oltului-parteneriat3.jpg”]http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/parteneriat3.jpg [/slide][slide link=”http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/GAL-Tara-Oltului-parteneriat4.jpg”]http://taraoltului.ro/wp-content/uploads/parteneriat4.jpg [/slide][/slider]
Asociatia GAL Tara Oltului a incheiat un parteneriat cu GAL Pays ST Brieuc Sud din Franta.
In baza acestui parteneriat cele doua gal-uri au implementat un proiect comun romano-francez, proiect al carui acord de colaborare a fost semnat de reprezentantii celor doua gal-uri in 23 aprilie 2010, in Bucuresti, la Ministerul Agriculturii, in prezenta Ambasadorului Frantei la Bucuresti Excelenta Sa Dl. Henry Paul, a Ministrului Agriculturii Dl. Mihail Dumitru, in prezenta Comisarului European pentru Agricultura Dl. Dacian Ciolos. Din partea GAL Tara Oltului au participat Dl. Marius Badea – Presedinte, D-na Maria Grancea si Dl. Dorin Magda, vicepresedinti si D-ra Mirela Moldor, ofiter de comunicare. Gal Pays St. Brieuc Sud a fost reprezentat de Dl. Thibaut Guignard.
Proiectul comun romano-francez “Culturi energetice si alimentare” are ca obiective infiintarea in Tara Oltului de culturi de plante energetice (miscanthus) si de cartofi cu randament de productie ridicat, schimb de know-how privind utilizarea plantelor energetice si cresterea randamentului la cartofi dar si un obiectiv privind schimburi culturale intre cele doua regiuni.